Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogy vagy Drága Kincsem?

2013.10.31

 

kep-060-3.jpg

Október 31.

 Drága Kincsem, Édes Enikőm!

Körbe vettem magam Veled.

Mosolyogsz rám, amikor elsős voltál, mosolyogsz Edó és Marika között lázadó kamaszként, és huncut mosollyal figyelsz Tomi mögül… szemed lelkem mélyére néz.

Holnap Mindenszentek. De csak a látszat miatt több ez, mint bármelyik másik nap. Talán több virág lesz emlékműveden, és több gyertya ég ott, ahol mosolyod ránk veted.

Mióta elvesztettelek… mióta elmentél… eltűntél… elhagytál (néha így érzem igen, így, hogy  cserbenhagytál… haragudni akarok, de képtelen vagyok)… azóta minden reggel viszem a kávét Nektek (nem barnát, feketét), leteszem fotótok elé, és minden áldott nap elég egy mécses lelki üdvötökért. Tudod, abba a mécses tartóba, amit az utolsó, együtt töltött Karácsonyunkon kaptál, amire vágytál, amelynek kúp alakú teteje van…

Minden nap képzeletben elvándorlok Isten hatalmas kapuja elé, térdre hullva könyörgöm (pedig mondta, hogy ezt nem szereti) nyissa meg kapuját és engedjen látni, ölelni Téged. Kérem, követelem, megint könyörgök, hogy bocsássa meg vétkeim, és ha Te nem jöhetsz, hát eresszen engem.

Elnéző mosollyal figyel… anyai kézzel átölel… atyai szigorral megtagad.

Tudom, hogy ha valóban odaát vagy – ahogy mondják -, akkor már nem olyan vagy, ahogyan én ma, és amíg ezen a földön élek, mindig is látni foglak.

Azt a testet is látni akartam, ami a felismerhetetlenségig összeégett… de nem engedték. Ott álltam egyedül, hiába volt velem Attila, mert ő is ellene volt… szembe két férfi és egy nő…

Kárhoztatom magam gyengeségem miatt, holott csak néhány méter választott el a boncteremtől.

Ma már másként lenne… eltelt lassan 19 hónap és én most már biztosan megtenném. Nem hogy csak a letakart testet érinteném, de meg is nézném.

Késő.

Vannak végzetes hibák. Ez is az volt.

Vannak napok, amikor képtelenek vagyunk akár csak egy ép gondolatra is.

Késő.

És ezt nem tudom magamnak megbocsájtani.

Vesznem kell!

Tudom, megismertelek volna, ha tényleg Te vagy, és rájöttem volna, ha nem.

És akkor minden másként lenne ma.

Lehet, hogy megszakadt volna ott helyben a szívem, és melléd fektetnek, de ma már biztosan nem hagynám, hogy elküldjenek.

Ma már csak a ruháid maradtak nekem. Az ágyneműd, amelyben utolsó itthon töltött éjszakádon aludtál… bele fúrom magamat…

Kinyitom a pipereszekrényt és hajkeféd az arcomhoz érintem. Selymes hajad - ami nekem hagyatékul itt maradt -, cirógat.

Mintha Te volnál magad… mintha hozzád hajolnék és csiklandozna szőke hajad… mintha finom kicsi kezed érintene… mintha ölelnél…

Lelkem-lelkedhez… a két világ olyankor összeér.

... lehunyt szemmel hallgatom, mi füllel hallhatatlan… az ős vad üvöltését… az ős-szellem feltör a mélyről, és mint áram végig vágtat testemen, görcsbe rándulnak az izmok, az elmém, amikor egészen a képzelt Égi világig repít…

 

 

Október 26.

 

Szia, Édes Kincsem!

 

Bár tudnám, hogy megy sorod mostanság! Ó, de nagyon jó volna, ha az Égi Erők csak egy szeletét engednék, hogy megmutasd annak, hogy ott, ahol most élsz, valóban a szépségek szépsége a tér!

Megsúghatnád Kincsem, hogyan legyen nyugton egy anyai szív, ha nem tudja biztonságban, boldogságban gyermekét!

Tudod, itt nálunk nagy a bizonytalanság. Naponta többször is akadályozzák az emberek szabadságát és naponta meg is alázzák őket hivatalok, bankok, üzletek.

Hogy milyen a világ ott, ahol a Te lelked ragyogja be az életet, ahol a Te lábad hagy az úton nyomot… azt nem tudhatom. Ebben a zajos, poros, törtető, vágyaktól zsibbadó világban eltompulnak a finom érzékek és már csak a képzelet, a remény és a hit az, ami még éltet.

Ugye Kincsem, nálad jobb világ van? Muszáj, hogy úgy legyen, hiszen Te ott vagy. Annyival jobb.

Veled jobb.

De Kicsikém, milyen a sorod? Jól bánnak veled? Szeretnek?

Mondd meg nekem Kincsem! Mondd el nekem! Kérlek! Könyörgöm, engedd, hogy lássam: boldog vagy!

Addig nem lehetek nyugodt!

 

Ó bár már ma adnál egy jelet, hogy keserédes lassú búcsúzásom, ettől a szenvedő világtól megkezdhessem!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.