Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÉLEKKALITKA

2020.05.26

eniko-lelekkalitka-konyvborito.png A borítót Heim Attila rajzolta és tervezte.

A Lélekkalitka című mű szerzői

Bódi Ildikó és lánya, Enikő

A könyv ára 3000,- Ft

A postaköltség 390 Ft

A könyv megrendelhető az alábbi módokon:

Levélben: Bódi Ildikó, 3100 Salgótarján, Fáy A. Krt. 86.

e-mailban: bodiildiko@digikabel.hu

Telefonon: 20/974-17-81

Vagy személyesen átvehető a fenti címen.

Az alábbi számlára utalt 3390,- Ft beérkezése után postázzuk a könyvet a megadott címre.

A számlaszám:

Takarékbank Zrt.  - Bódi Ildikó

55400187 - 15042080

A kötet fülszövege:

„Szörnyű egy ember elvesztése. Még szörnyűbb, amikor egy édesanya veszíti el a gyermekét egy olyan tragédiában, amire nincs magyarázat.

Pedig az anya mindent elkövet, hogy kiderüljön az igazság, hogy lánya milyen körülmények közt hunyt el, ki lehet a hibás a halálában, vagy hogy kiderítse, egyáltalán mi történt azon a szörnyű éjszakán, ami megfosztotta a gyermekétől.

Csak a hatóságokban bízhat, de a bürokrácia útvesztőjében rá kell döbbennie, hogy hiába. Az igazság felderítésére tett erőfeszítései kudarcba fulladnak, és a magány fokozatosan lesz része életének, miközben megrémíti a társadalom közönyössége.

Egy megrázó gyászfolyamat leírását olvashatjuk, amely végigvezet a gyász fázisain, a fájdalom sokkjától kezdve a tudatos emlékezésig.

Marco

Az olvasók ajánlásai:

"Egy különleges lány, és egy megdöbbentő sorstragédia elevenedik meg a lapokon.

Nagyon személyes és mély, megrendítő szöveg, és köszönöm, hogy megosztottad velem. Erős, szelíd, fontos emberi gondolatok és bölcsességek vannak benne, ami minden tragédián keresztül összekötőelemként átível. Ha azt kérdezed, miért vállaltad ezt a sorsot ezen a világon, talán mi, akik olvassuk, lelkünk mélyét értjük. A Belőled sugárzó hatalmas emberi szeretet miatt.”  Varga Bea, író

„Az igaz történetben egy anya küzd azzal, hogy kiderüljön, mi történt azon a bizonyos tragikus éjszakán, amikor elvesztette a lányát, Enikőt.

Nem tudja eldönteni, hogy a hatóságok által elé tárt bizonyítékok alapján, mit gondoljon, baleset történt-e, vagy egy szörnyű gyilkosság.

A könyvben mély gondolatok jelennek meg a létről, a halálról, az emberek egymáshoz való viszonyáról, hogy mi végre vagyunk a földön, az anya és Enikő korábbi írásai, naplója nyomán, amiből megismerjük az elhunyt lány gondolatait is.

Reménytelen küzdelem ez, de kortörténeti dokumentum is egyben, jelen korunkról, a magányos ember harcáról a hatóságokkal szemben.”

Jobbágy Tibor, az Avana Egyesület elnöke

A Lélekkalitka egy gyermekét tragikus körülmények között elvesztett édesanya kétségbeesett bolyongása az idő és a lét elmosódó mezsgyéjén. A halál az élet természetes része, de csak akkor, ha, egy végigélt, a válaszokat már megkapott életet zár le. Enikő élete még nyitott volt, telve vágyakkal, telve kérdésekkel. Még nem repült vadászgépen, nem úszott delfinekkel, még nem szült és nevelte fel gyermekeit tisztességben, boldogságban, ahogy egy jegyzetében említette élete terveit. Erőszakos, érthetetlen halála pedig az édesanyját kínozza ezernyi választ követelő kérdéssel. Ez a kettősség adja a regény különleges szerkezetét, ami egyszerre avatnak be az anyai és a gyermeki lelki összefonódás világába.

Pigniczky Ágnes, Debrecen

Heim Attila( a könyvborító tervezője és rajzolója)  levele  a Lélekkalitkáról 2020.07.13.

Kedves Ildikó!

Most fejeztem be a könyv elolvasását. Talán sokáig tartott, de ahogy Te is írtad, ezt nem lehet úgy olvasni, mint egy hagyományos könyvet. Túl fájdalmas, szüneteket kell beiktatni. Hogy legyen idő feldolgozni az érzéseket.

Emberfeletti, lélekgyötrő kálváriát jártál be, és aki olvassa, a könyvön keresztül ugyanúgy bejárja veled. Enikő tiszta, mély gondolatai ugyanakkor még ebben a formában is segítenek, mert folyamatosan enyhítik a kínt, amit a tények megismerésének folyamata okoz. Azt gondolom ő messze bölcsebb és öregebb, tapasztaltabb lélek, mint azt sejteni lehetett volna földi életkorából. Nem véletlenül írtam jelen időben.

Az illetékes szervekről pedig annyit, ha újságcikkben jelenhetne meg tömör összefoglalás, az kb ilyen lehetne: 

"A dokumentumokban látható tényekből az illetékes szervek szakértőinek döbbenetes ostobasága és trehánysága olvasható ki. Emellett a feletteseik részéről a felelősség elkenésére való aktatologató igyekezet elszomorítóan tragikus."

Ezen ne bánkódj. Magasabb szintről szemlélve, mindennek oka, célja van, még ha nem is tudhatjuk mi az. A mozaik darabkái egyszer úgyis a helyükre kerülnek.

Talán azt gondolod, hiábavaló erőfeszítés volt, hogy foggal- körömmel próbáltad az igazságot kideríteni. Én azt gondolom, nem volt az. Amit csak tudtál, azt megtetted. A megélt tapasztalataidból pedig megszületett ez a könyv, ami több szinten is nagyon értékes. Bárki, aki mást állítana az hazudik, ne higgy neki.

Csabával, az autisták világlátásával kapcsolatosan is sok részlet megtudható, ami szerintem egy újabb értékes "rétege" a könyvnek. Nem is gondolunk bele átlagemberként hogy az ő világuk mennyire más és ugyanakkor milyen tiszta és logikus. Ha esetleg lenne valami amivel én segíteni tudok, részemről nagyon szívesen megtenném. Szerintem mások is lehetnek így, akik elolvasták, meg kéne adni nekik ezt a lehetőséget.

Nem tudom van-e olyan alapítvány, szervezet, magánszemély, amelynek számlaszámát közölheted és - ahova ha érkezik némi pénz - az közvetlenül is segíthet Csabának, Nektek. Írd meg, tedd közzé. Ha akar segítség érkezni, hát hadd érkezzen. Legyen egy csatorna nyitva hagyva erre.

Csak ennyit szerettem volna írni.

Üdvözlettel és szeretettel,

Attila

 

honlap: gyermekeinkjovoje.eoldal.hu

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.