Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Futás közben...

2011.05.19

 

Ma egy szöszke kislány rám mutatott nagy kerekre tágult szemekkel, melyek őszinte kíváncsisággal voltak tele, és azt kérdezte:  - Te miért futsz?
- Mert szeretnék formában lenni, és fogyni valamennyit- válaszoltam lihegős mosolygással.
Nézett és nézett, nagyon gondolkodott. Végigmért párszor, mustrált jobban, mint bárki más tehette volna majd nagy komolysággal azt felelte:
- De te nem is vagy kövér. A nagymami, sokkal kövérebb, és ő nem akar lefogyni. Akkor te miért akarsz?
Mit válaszol egy ember, egy őszinte gyermeknek. Akit nevezhetnénk akár naivnak, vagy igazán szép szóval, tisztának az élet „nagy és fontos” dolgaihoz. Gondolkodtam egy darabig. Hogyan fogalmazzam meg neki, hogy megértse, így gyerekfejjel, s hogy vajon a válaszom befolyásolja-e valamiben is az ő gondolkodásának egy részét a továbbiakban. Okosan kellett döntenem, nem rázhattam le egy egyszerű, „Mert-el” vagy „Csak-l”. Pont úgy akartam válaszolni neki, ahogyan ő kérdezett, komolyan és őszintén.
- Tudod az emberek, akkor is meg akarnak tenni dolgokat, amikor mások pedig úgy látják, hogy nem kellene megtenniük. Ha pl. neked az anyukád azt mondaná, hogy vágják le a hajadat rövidre, de neked jobban tetszik a hosszú haj, akkor mit felelnél neki?
- Azt, hogy anyúú kérlek szépen ne vágjuk le a hajamat! Aztán sírnék, ha mégis le akarná vágni.
:)) Édes! De tényleg! Mosolyogtam. Nem azt szerettem volna ezzel sugallni felé, hogy legyen engedetlen a szüleivel, csak azt akartam elérni, hogy rájöjjön ő is erősen használja minden nap a szabad akaratát, még akkor is, ha nincs tisztában vele.
- Látod - feleltem. Hiába mondanák, hogy de az praktikusabb, te ragaszkodsz a hosszú hajadhoz, mert szerinted így még praktikusabb. Szóval, én azért futok, hogy fogyjak annyit, amennyit szeretnék, aztán pedig azért, hogy azt ne hízzam vissza, mert szerintem úgy leszek még szebb, és nem így. De persze elfogadom azt, ha valaki azt állítja, hogy így is jó vagyok, csak én másképp gondolom.
- Mi az a praktikusabb?
- :) Hasznosabb, kihasználhatóbb, megfelelőbb, pont oda illő, nem túl bonyolult, valamihez viszonyítva. Télen praktikusabb egy csizma, mint egy szandál, mert a csizmában nem fázik a lábad.
- Ühmm értem már! Akkor te azért futsz, mert így praktikusabb leszel!
- :))))) Háttt, igen valahogy úgy! Saját magam számára mindenképp. :))))
Aztán búcsút vettünk egymástól. Én futottam tovább, ő pedig ment az óvodába. Gondolkodtam a beszélgetésünkön, kicsit kacifántosnak tűnt számomra a mondanivalóm. Lehet, hogy jobb lett volna egyszerűbben válaszolni neki? De aztán rájöttem, hogy nem. Hisz a végén ő átköltötte a gyerekek számára. Praktikusabb leszek! :)) Talán magamnak, talán másoknak is.
Szóval Kedves Mindenki, itt van a történet tanulsága, feketén-fehéren gyermekszáj által: 
Igyekezzünk praktikusabbak lenni a mindennapokban! Néha a saját szórakoztatásunkra, néha pedig a köz érdekében!
Szép napot! : )

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bingo

(GeorgeSag, 2021.11.13 18:46)

http://offeramazon.ru

I love this store !!! Once I have discovered it for myself, I no longer waste time on shopping malls. There is no such assortment anywhere else! Moreover, it is being updated at a breakneck speed.
http://offeramazon.ru/p65u