Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosolykommandó

2010.02.21

Mosolykommandó. Utánanéztem, van ilyen szó. Még akkor is, ha új, létezik. Nekem meg ez jutott eszembe a legújabb szokásomról. Ugyanis ellenállhatatlan vágyat érzek a buszok párás ablakára rajzolni egy-egy mosolyt.
Volt olyan, hogy napok múlva is ott virított a befagyott ablakba satírozott arcocskám. Az indíttatásom csupán annyi, hogy, aki ránéz, ha nem is mosolyodik el, de rögtön eszébe jut a szó: mosoly. Pár másodperce minden idegszála emlékezik, egy villanásnyi időre ott lesz a gondolat. Aztán mehet tovább, csinálhatja a mindennapos dolgait. S ha legközelebb ismét szembetalálkozik vele a zötykölődő buszon, ismét bevillan, de már az előző emlékével összekapcsolva. Talán még arra is gondol, hogy kinek van folyton jó kedve?
Kép Nekem jól esik odafirkantani azt a három részből álló jelecskét. Ami minden nyelven
ugyan az, amire bárki ránéz tudja, hogy mi jelent. Hisz tudjuk: „Egy mosoly nagyot visz véghez, boldoggá teszi azt, aki kapja, és aki adja nem lesz szegényebb…”


Szeretettel, Enikő~Inuaras
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2010.03.11

(Nefisilien~Kézirat , 2010.03.11 14:31)

Örülök, hogy elérte a célját a cikk! : )

hegedus99@gmail.com

(Gábor, 2010.03.10 17:43)

Szia Kedves Enikő! :)
Ez a cikked különösen tetszik! Valamilyen szinten magamra ismertem benne. :)Szerintem szükség van az emberek szürke és néha kilátástalan életvitelébe egy kis derűt varázsolni egy rajzolt vagy személyes mosollyal :).
Puszi :)

:)

(Salcay, 2010.02.22 20:16)

:)