Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világunk I. rész

2009.10.10

 

 

Tele a főműsoridő ezekkel a mások számára szívesen nézett vackokkal. Persze, hogy bele kell néznem néha, hogy mi a soron következő hazugság. Már meg sem lepődöm, hogy mind a két kereskedelmi csatorna cirkuszában, milyen emberek ülnek az esetek 90%-ban. Kell a pénz. Gondolom én. Mert egyébként nem hiszem el, hogy vannak emberek, akik azt hiszik, hogy attól, hogy leégetik magukat ország világ előtt – kiteregetve a családi szennyest – megoldhatják az életüket. Viszont azon meglepődöm, hogy mennyi a jó színész kishazánkban. Nem is értem, hogy miért nem fektetnek több pénzt a balkáni filmiparba.
Ilyen az ember. Szereti látni mások problémáit, konfliktusait. Azt remélve, hogy addig is elfeledheti a sajátját, vagy legalább kisebbnek érezheti. Aztán azt hallom vissza a nagymamámtól, hogy „húú milyen jó ember is az a Józsi”. Hát persze, lehet, hogy az, nem tagadhatom, mivel nem ismerem. Azért nekem vannak fenntartásaim. Mármint a műsor alatt. Mert azt sem vagyok képes elhinni, hogy a műsorvezető elhiszi, hogy amiket mond az táptalajra talál, egy beszélni sem tudó, az öklét szótárként használó egyénnél. Ez kell hát tényleg a népnek? Inkább kapcsoljon valami ismeretterjesztő csatornára és művelődjön, földrajzból vagy biológiából. Mivel a városi emberek sokszor lenyűgöznek a környezet abszolút nem ismeretével. De sokan azt sem tudják, hogy hol helyezkedik el a szívük. És elhiszik, hogy a vitaminnal dúsított cola, tényleg egészséges. És, hogy a vérnyomáscsökkentők tényleg nem okoznak függőséget, hogy a szervezet egy idő után nem is tudja önmagát kontrollálni. Ja és a kedvencem. : )))) Az ellustult világ. Hát igen. Felkapottak lettek a hashajtó teák. Rengeteg fogyni vágyó lány, nő rákapott ezekre. Az sajnos nincs feltüntetve a doboz oldalán, hogy túlzott és huzamos fogyasztása tökreteszi a bélbolyhokat, és kikészíti az emésztőrendszert. Minden ilyen teát fogyasztó hölgynek üzenem, hogy igyanak inkább kamillateát, mert az, az egyedüli, ami terhelés nélkül segíti a tisztítást és még egészséges is. És mellé naponta legalább 20 percet mozogjanak valamit. Séta, futás, tánc, kerékpár, lépcsőzés, úszás, ping-pong, röplabda, hullahopp, torna. A lehetőségek tárháza. Tuti tipp az emésztés fokozására. ;)

Szóval ne vegyünk már mindent kézpénznek, amit a média sugároz. Épp azért reklám egy reklám, hogy közvetve eladjon. S persze az Internet. Ott már közvetlen is vásárolhatunk. Érdekek fűződnek a fogpiszkáló reklámhoz is. Nem azért mutogatnak valamit, mert az annyira jó, és annyira működik. Hanem azért, mert meg akarnak tőle szabadulni, s lehetőleg úgy, hogy bevételük is származik belőle.

Aztán ott vannak a gyorséttermek és a fagyasztott kaják. Mindenki tömi magába, azt a nem is tudom mi minden hozzáadásával készült cuccot – igaz a boltok is tele vannak ilyenekkel, pl. disznózsír: sertésolvadék, antioxidáns, nyomokban tejet tartalmazhat… ki gondolta volna! Számomra a disznózsír, az disznózsír. De már ebben sem lehetünk biztosak. A csirkemell vajon valódi?

Egyáltalán valódi a világ, vagy a mátrixban élünk? Mert akkor inkább felébrednék. 

KinE

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Egy rövid válasz

(Nefisilien~Kézirat , 2010.01.17 07:34)

Kedves Almos!
Hozzászólásod köszönöm! Kérdésedre egy új bejegyzésben fogok válaszolni, mert azt hiszem emberek tucatja, tette már fel magának ezt a kérdést. : ) Addig is, üdvözlet!

Es hogyan tovabb??

(Almos, 2010.01.16 21:08)

Rendben van, elismerem, igy van...De hogyan tovabb? Ezt lenne igazan erdemes megfejteni. Elvegre a megoldas erdekel engem (vagy csak egyedul vagyok igy ezzel?:)).
Mindenesetre magamat sokszor nagyon egyszeru dolgokkal tudom megnyugtatni. Kb. igy:
...leteznek valaszok, miertek, meg akkor is ha en nem tudok roluk per pillanat
...mindenki azt kezd a szabadakarataval amit tud (a legjobbat, persze sajat szemszogebol)
...igen, ez van ezt kell szeretni :))
...es vegul, semmi olyan nem tud tortenni, ami ne lenne resze ennek a csodalatos vilagnak:)

Tevedek? Erdekel a velemenyed. Talan tanulhatunk egymastol meg parat :))